Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Aula, Pizzeria, Sauna und Schema - Slavíková, Irena (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je provést analýzu čtyř německých substantiv s pomocí korpusu DeReKo a jeho programu COSMAS II. Bakalářská práce je rozdělena na 2 části: praktickou a teoretickou. Teoretická část se zabývá korpusovou lingvistikou a tendencemi tvoření plurálu u substantiv cizího původu. Praktická část se věnuje analýze substantiv Aula, Pizza, Sauna, Schema.
The grammatical number variants of German substantives. A case study using the examples of Aula, Pizzeria, Sauna, Schema and corroborated by corpus.
Keywords: Korpus; Korpuslinguistik; Fremdwort; Analyse; corpus; corpus linguistics; foreign word; analysis