Klady a zápory jedináčkovství - Kodýmová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce s názvem "Klady a zápory jedináčkovství" zkoumá kvalitu života jedináčků a jejich pohled na tuto roli. Obsahem je teorie týkající se této problematiky a kvalitativní výzkum šesti jedináčků v designu případových studií, přičemž byla použita metoda individuálních hloubkových rozhovorů.
The pros and cons of being an only child
Keywords: jedináček; jednodětná rodina; sourozenecké vztahy; sourozenecké konstelace; role rodičů; utváření osobnosti; only child; one-child family; siblings; sibling constellation; role of parents; formation of personality