Vliv sociálního prostředí na školní zralost dítěte - Holubová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Vliv sociálního prostředí na školní zralost dítěte Teoretická část se věnuje vysvětlení pojmů školní zralost (všech jejích aspektů a jejímu významu v životě dítěte) a socializace. Praktická část se zaměřuje na vliv sociálního prostředí na dozrání dítěte pro školu. Obsahuje kazuistiky dětí, rozhovory s učitelkou, testy školní zralosti a rozbor kreseb.
Influence of social environment on the child's school readiness
Keywords: školní zralost; předškolní výchova; zahájení školní docházky; sociální prostředí; socializace dítěte; rodina; school readiness; preschool education; starting school; social environment; socialization of the child; family