Role personality v sociálních interakcích - Nováková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je podat ucelený přehled současných studiích, které se zabývají personalitou živočichů a vlivem sociálního prostředí. Součástí práce je i návrh vlastního experimentu, který se zaměřuje na vliv sociálního prostředí na personalitní znaky rypošů r. Fukomys.
The role of personality in social interactions
Keywords: personalita; společenskost; afiliativní chování; animal personality; sociability; affiliative behavior