Šikana u dětí na 1. stupni ZŠ a vnímání důležitosti této problematiky u studentů učitelství pro primární školu - Holická, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou šikany u dětí na 1. stupni základní školy a vnímáním důležitosti této problematiky u studentů učitelství pro primární vzdělávání. Hlavním cílem této diplomové práce bylo zjistit, jak vysokou úroveň důležitosti přikládají studenti pedagogické fakulty problému šikana a do jaké míry spolu dokáží významově souviset vybrané pojmy. Teoretická část v sobě zahrnuje odborné vymezení pedagogického výzkumu, sémantického diferenciálu a též odborné vymezení vybraných pojmů ve výzkumu zahrnutých. V praktické části byly zjištěny a následně zpracovány údaje o vnímání didaktických pojmů k tématu šikana pomocí metody sémantického diferenciálu.
Bullying of Primary School Children And Perception of This Problem By Students of Teaching For Primary School