Způsoby zvládání pracovní zátěže využívané učiteli středních škol - Krupičková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku učitelské zátěže a její zvládání vyučujícími na střední škole. V teoretické části jsem se zaměřila na zaznamenání základních poznatků vztahujících se k tématu práce a vybraných výzkumných šetření. Praktická část byla realizována prostřednictvím kvantitativní metody dotazníkového šetření s učiteli na středních odborných školách a učilištích. Smyslem šetření bylo získat informace o konkrétních postupech učitelů používaných při zvládání zátěže, které musí čelit v souvislostech se svým povoláním.
The Ways of Coping with Workload Used among Secondary School Teachers
Keywords: stres; zdraví; životní styl; volný čas; duševní hygiena; odpočinek; výživa; stress; health; lifestyle; leisure; mental hygiene; rest; nutrition