Stress management vedení lidí ve stresovém zaměstnání - Dolejšková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce zkoumá stresové faktory a vliv stresu na pracovní výkonnost zaměstnanců ve vybrané organizaci. Konkrétně jde o firmu zabývající se prodejem po telefonu. Nejdříve byla potřeba prozkoumat literární podklady pro danou tématiku, které se zabývaly stresem, stresory, řízení pracovníků ve stresové práci apod. Tyto informace se staly základem pro vytvoření dotazníku, který byl k dispozici zaměstnancům v malé firmě do 30 zaměstnanců. Tento dotazník byl vyplněn 20 respondenty a výsledky byly využity právě k analýze situace, která byla potřeba k navrhnutí řešení pro vedoucí pracovníky, která jsou v závěru práce.
Stress management managing people in stressful work
Keywords: Stres; management; stresory; syndrom vyhoření; řízení lidí; stress; management; stressors; burn out syndrome; managing people