Vliv technických norem a technických měření na kvalitu výroby - Beutl, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Úvodní teoretická část bakalářské práce definuje základní pojmy kontroly jakosti podle norem. Dále je popsána metodika měření kvality. V práci jsou analyzovány normy jakosti ČSN EN ISO. V praktické části práce je analyzován systém řízení kvality v provozních podmínkách společnosti BENTEX. Další část práce zahrnuje analýzu sledovaných parametrů výrobku a návrh na optimalizaci systému řízení kvality. Závěr práce tvoří návrhy a doporučení v oblasti metrologie.
Influence of technical standards and technical measurements on manufacturing quality
Keywords: jakost; normy; systém managementu jakosti; CSN EN ISO 9000; metrologie; technická měření; quality; standards; quality management system; ISO 9000; metrology; technical measurements