Řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku - Dichtlová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce bylo analyzovat řízení lidských zdrojů v konkrétním podniku a na základě této analýzy navrhnout kroky ke zlepšení situace. Téma této práce bylo vybráno, protože řízení lidských zdrojů je velmi aktuální a rozvíjející se téma. Práce je založena na studiu odborné literatury a analýze lidských zdrojů v podniku. Tyto informace byly doplněny dotazníkovým šetřením podle Geerta Hofstedeho - VSM 94. Na základě první části práce byly navrženy kroky na zlepšení situace. Mezi tyto kroky patří: internetová inzerce, změna organizační kultury, vize a poslání, koučování, vytvoření nové pracovní pozice, návštěva "Jobday" v Českých Budějovicích a zlepšení komunikace. Některé z těchto návrhů jsou navzájem úzce spjaty.
Human Resources Management in a concrete company
Keywords: Řízení lidských zdrojů; organizační kultura; koučování; Value Survey Module Questionnaire 94; Human Resources Management; company culture; coaching; Value Survey Module Questionnaire 94