Africký mor prasat - Chuchválková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Africký mor prasat se řadí mezi onemocnění, která velkou mírou zasahují do chovu prasat a v konečném důsledku mohou ovlivnit stavy prasat i kvalitu jejich chovu, a to díky vysoké mortalitě a řízenému usmrcování v ohnisku nákazy. Informace byly získány z dostupné literatury, z webových stránek Státní veterinární správy České a Slovenské republiky.
African swine fever
Keywords: africký mor prasat; chov; prasat; šíření nákazy; african swine fever; pig breeding; spread of the disease