Hlasová hygiena pedagoga volného času - Kušníriková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
V mé bakalářské práci přibližuji pojem hlasová hygiena v profesi pedagoga volného času, informuji o fyziologické stavbě hlasu, jeho tvorbu, poruchy a také popisuji prevenci proti těmto poruchám. Cílem práce bude přiblížit pojem hlasová hygiena a objasnit možnou prevenci proti poruchám hlasu, jelikož pedagog volného času musí poskytovat svým žákům správný mluvní vzor. V praktické části se zabývám výzkumem informovanosti ohledně těchto záležitostí mezi pedagogy volného času.
Voice hygiene of leisure educator
Keywords: Hlasová hygiena; pedagog volného času; poruchy hlasu; Voice hygiene; leisure educator; voice disorders