Regionální Land-Art: cesta k sociální identifikaci a ekonomickému oživení? - Staněk, Radim (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje regionálnímu hnutí Land-Art a zkoumá, zda má potenciál pro sociální identifikaci a ekonomické oživení. Teoretická část popisuje umělecký směr Land-Art. Jeho historii ve světě i na našem území, rozdíly v jeho realizaci, nejvýznamnější představitele a jejich nejznámější díla. Praktická část se soustředí na regionální Land-Art v jihočeských Vodňanech, konkrétně na projekt re:vodňany.
Regional Land-Art: A Way to Social Identification and Economic Revitalisation?
Keywords: landart; sociální identifikace; ekonomická revitalizace; regionální landart; landart; social identification; economic revitalisation; regional landart