Environmentální pokusy v mateřské škole - Andělová, Romana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce "Environmentální pokusy v mateřské škole" pojednává o otázkách pokusu v mateřské škole. Formou literární rešerše zpracovává informace o využití této metody v mateřské škole, o jejím použití z hlediska podmínek, metodického postupu, vhodnosti pro předškolní věk, materiálního vybavení a bezpečnosti. Součástí práce je seznam vybraných pokusů vhodných pro předškolní věk a pracovní listy vytvořené pro každý konkrétní pokus.
Environmental Experiments at Nursery School
Keywords: environmentální výchova; pokus; mateřská škola; environmentals education; experiment; kindergarten