Zaměstnanecké benefity v kontextu hospodářské krize - Dušáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá(je zaměřena) na zaměstnanecké benefity v kontextu hospodářské krize. Cílem této práce bylo zjištění a zhodnocení toho, jak se hospodářská krize, která proběhla v loňském roce a jejíž dopady stále ještě dobíhají a budou dobíhat, projevila v poskytování zaměstnaneckých benefitů u konkrétních subjektů, zejména v poskytování daňových benefitů. Byla snaha o výběr dvou velkých společností, které poskytovaly více zaměstnaneckých benefitů, měly více zaměstnanců a zároveň byly každá z jiného oboru i oblasti. Teoretická část obsahuje popis benefitů, typy, různá rozdělení, dańovou problematiku a charakteristiky. Analytická část popisuje benefity poskytované společnostmi v letech 200-2010 a opatření přijatá v souvislosti s krizí.
Employee benefits in the context of economic crisis
Keywords: zaměstnanecké benefity; členění benefitů; daňová a nedaňová výhodnost; employee benefits; types of benefits; tax and non-tax profitability