Závislost a ztráta identity pomocí sociálních sítí. - Zídková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje fenoménu sociálních sítí, kdy poukazuje na mnohdy zarážející množství informací, které jsou jejich uživatelé ochotni uveřejnit na internetu. Upozorňuje na rizika spojená s tímto chováním a snaží se predikovat budoucí vývoj této problematiky. Cílem práce je navrhnout metody účinné prevence ochrany osobních údajů a dat před zneužitím se zaměřením na typické uživatele sociálních sítí, event. jejich zákonné zástupce. Vývoj Sociálních sítí v pojetí historie a dnešní doby. Vymezení pojmů, vymezení hlavní definice a pojmy týkající se problematiky závislosti. Prevence před zcizením identity, či vytvořením závislosti. Vytvoření dotazníkového výzkumu uplatněného na žácích šestých tříd doplněné informacemi, získaných z rozhovorů.
Dependence and loss of identit through social networking