Vyhodnocení prostorového využívání prostředí jelení zvěři v oblasti Kaplicko - Samek, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Jelení zvěř je zvěří migrující nejen v zimním období, ale v průběhu celého roka. Tyto pohybové aktivity jsou patrné i v našich zkoumaných lokalitách na Kaplicku. Cílem příspěvku je posouzení denzity jelena lesního v OPR Kaplicko. V zájmové lokalitě byly vymezeny zkusné plochy ve třech kategoriích do 20 let na kterých bylo v měsíčních intervalech prováděno opakované sčítaní trusu. Při vyhodnocování získaných dat byla uplatněna metodika Matouše a Homolky. Zjištěné výsledky jsou vhodným prostředkem pro další hospodaření s jelení zvěří v oblasti.
Evaluation of spatial environments using deer in Kaplicko
Keywords: jelení zvěř; využívání; prostředí; deer; use; environment