Chov prasat plemene Česká landrase v České republice - Boušková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2022)
Záměrem této práce bylo popsat, formou literární rešerše, plemenný standard, vývoj, stav, užitkovost prasat plemene česká lanrase v České republice.Cílem práce bylo ze získaných dat od Svazu chovatelů prasat z.s. od roku 2000 po současnost vytvořit přehledné grafické uspořádání popisující vývoj plemene.
Breeding pigs of the Czech Landrace breed in the Czech Republic
Keywords: prase; užitkové vlastnosti; česká landrase; pig; yield properties; czech landrace