Myxozoa parazitující na rybách v přehradních nádržích v deltě řeky Rýna: morfologická a molekulární charakterizace - Bürgerová, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
Myxozoa jsou skupina mikroskopických endoparazitů infikující převážně ryby, kteří zahrnují přes 2 600 popsaných druhů. Nehledě na to se zdá, že rozmanitost těchto parazitů je stále z velké části neprozkoumaná a podhodnocená. Detekce a sledování druhů myxozoí v dosud neprozkoumaných lokalitách může pomoci objasnit důležité patogeny, které jsou zodpovědné za úhyn ryb a najít nové druhy. Tato bakalářská práce je zaměřena na diverzitu těchto parazitů v přehradních nádržích v deltě řeky Rýna, jejich morfologickou a molekulární charakterizaci založenou na SSU rDNA.
Myxozoa parasites in fish from dams in the river Rhine: morphological and molecular characterization