Rozvíjení hudebně pohybové improvizace v mateřské škole - Kaňková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2008)
Význam hudebně pohybové improvizace v mateřské škole. Předpoklady k improvizaci, motivace a metodika. V praktické části jsou uvedena sledovaná hlediska hudební a pohybové improvizace, sestavený půlroční program na procvičení těchto dovedností a závěrečné vyhodnocení
Cultivation of musically motional improvisation in Kindergarten
Keywords: improvizace; hudební schopnosti; pohybové předpoklady; motivace