Specifika sociální práce s drogově závislými klienty - Ondičová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá určením specifik sociální práce s drogově závislými a specifikací a seskupení některých metod a technik, které se dají použít v praxi s cílovou skupinou drogově závislých. Zaměřuji se na vymezení drogové závislosti, jaké faktory mohou jedince ovlivňovat, důsledky užívání drog a prevenci. Čtenář je seznámen se zařízeními, které se specializují na drogově závislé a jaké jsou formy pomoci závislým klientům.
Specifics of social work with drug addicted clients
Keywords: drogy; drogová závislost; specifika sociální práce; metody a techniky sociální práce; jednotlivec; prevence; minimalizace rizik; drugs; drug addiction; Specifics of social work; methods and techniques of social work; individual; prevention; Harm-reduction