Klastry jako nástroj rozvoje malého a středního podnikání - Maňhalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce podává komplexní pohled na klastry jako nástroj sloužící ke zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků a sleduje další možnosti jejich rozvoje. Cílem bakalářské práce je analýza MSP v České republice, analýza současné situace v oblasti tvorby klastrů, posouzení možností pro vznik a rozvoj nových klastrů. Z analýzy MSP vyplývá, že v České republice je vhodné prostředí pro vznik a rozvoj nových klastrů. Je zde dostatek subjektů vhodných pro členství v klastru, dále instituce, které by mohly pomoci zájemcům získat informace, které mnohdy podnikatelům chybí.
Clusters as an instrument of development of small and medium businesses
Keywords: klastr; rozvoj; podnikatel; členství; cluster; development; businessperson; membership