Imaginace v tvorbě Williama Blakea (tvorba na papírové podložce) - Balounová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce "Imaginace v tvorbě Williama Blakea (tvorba na papírové podložce)" sestává ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část si klade za cíl prostudovat život a dílo světoznámého umělce Williama Blakea, hlouběji se zabývat rozborem jeho díla a umělcovou imaginací. Budou předloženy odborné teze teoretiků, kteří se rozborem díla Williama Blakea zabývali. Tato teoretická část je důležitá pro vznik tvorby praktické části. Primárním cílem praktické části je vypracovat koncept autorské knihy, která je inspirovaná dílem Williama Blakea a ponese název "Pocta Williamu Blakeovi".
Imagination in William Blake's work and illustrations (work on paper underlay)
Keywords: William Blake; poezie; ilustrace; imaginace; autorská kniha; William Blake; poetry; illustration; imagination; author's book