Hodnotová orientace pubescentů - Malíková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku hodnotové orientace u současných pubescentů. Práce je rozdělena na dvě části: 1. V první, teoretické části, jsou vysvětleny základní pojmy, které jsou v práci nejvíce využívány. Blíže je vysvětleno období pubescence, tělesný a duševní vývoj. Dále jsou popsány hodnoty a determinanty vývoje osobnosti. 2. Druhá, praktická část, je zaměřena na výzkum, který je založen na sestavení žebříčku hodnot a na dotazníkové metodě. Praktická část zjišťuje postavení daných hodnot u současných pubescentů.
Pubescents´ orientation of value
Keywords: hodnotová orientace; hodnoty; pubescence; dospívání; identita; value orientation; values; pubescence; puberty; identity