Praktické využití pedagogiky Franze Ketta v běžné mateřské škole - Vladyková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá využitím pedagogiky Franze Ketta v mateřské škole, která není křesťansky zaměřena. Ověřuje, jakým způsobem lze využít její metody, principy a pomůcky v mateřské škole běžného typu. Teoretická část se zabývá trendy v současném předškolním vzdělávání, popisuje principy a metody pedagogiky Franze Ketta a současně je srovnává s jinými alternativními programy. V praktické části je vypracován konkrétní Třídní vzdělávací program postavený na principech pedagogiky Franze Ketta, který je ověřen v praxi a následně vyhodnocen dle předem stanovených otázek prostřednictvím sebereflexivního deníku.
Application of the pedagogy of Franz Kett in regular kindergarten
Keywords: Dítě; Pedagogika Franze Ketta; alternativní školy; evaluace; Child; Pedagogy of Franz Kett; alternative schools; evaluation