Izolované subpopulace u hlodavců se zaměřením na hraboše mokřadního - Leštinová, Anna (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se formou rešerše zabývá dopadem izolace způsobené fragmentací habitatu na subpopulace hlodavců, především hrabošů, a na jejich ekologické, genetické a somatické parametry.
Isolated rodent subpopulations focused on the field vole
Keywords: Microtus; hraboši; fragmentace habitatu; subpopulace; izolace; Mictorus; field voles; habitat fragmentation; subpopulation; isolation