Atomová a jaderná fyzika - Výukový text pro studenty pedagogických fakult - Jíša, Radek (Jihočeská univerzita, 2022)
Cíl této bakalářské práce je vytvoření výukových materiálů pro předmět atomové a jaderné fyziky vyučovaný na pedagogických fakultách. Výukové materiály obsahují prezentace pro přednášky a podrobnější text pro individuální výuku. Vyhledávání zdrojů, které se týkají atomové a jaderné fyziky, bylo součástí tvoření této bakalářské práce.
Atomic and Nuclear Physics - Tutorial text for students of pedagogical faculties
Keywords: atom; historie pojetí atomu; modely atomu; kvanta; záření; jádro atomu; částice; atom; history of atom concept; models of atom; quantum; radiation; nucleus of atom; particles