Slunce na 1. stupni ZŠ - Váňová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2023)
Má diplomová práce se zabývá problematikou Slunce. První část práce je věnována hvězdám, vzniku Slunce, vývoji a budoucnosti, stavbě Slunce, aktivitám Slunce, pohybu, jeho vlivu na planetu Zemi, dále magnetickému poli Slunce, zkoumání Slunce a sluneční mytologii. V neposlední řadě je zde stručně rozebráno RVP ZV a ŠVP vybraných škol. Druhá část práce je věnována výzkumu znalostí žáků, odučení mé vzorové hodiny, zhodnocení vstupních a výstupních dotazníků a porovnání výsledků mezi sebou.
The Sun in the first grade of elementary school
Keywords: Hvězdy; Slunce; Rámcově vzdělávací program; Školní vzdělávací program; dotazník; pracovní list; žáci; základní školy; Stars; Sun; Framework Educational Program; School Educational Program; questionnaire; worksheet; pupils; primary schools