Návrh nízkonákladového řešení regulační a ovládací jednotky pro akvária a terária - Papaj, Michal (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá návrhem nízkonákladového řešení regulační a ovládací jednotky pro akvária a terária. Zkoumá nároky živočichů na prostředí a možnosti vhodných technologií pro akvária a terária. V rámci analýzy je zvolena vhodná nízkonákladová technologie pro vlastní regulační jednotku. Praktická část se zabývá návrhem a konstrukcí systému regulační jednotky. Jednotka je schopna monitorovat či regulovat mimo jiné teplotu, pH, výšku vodní hladiny nebo osvětlení. Je taktéž navržena a implementována mobilní a webová aplikace pro řízení regulační jednotky. Výsledný systém umožňuje kontrolovat stav prostředí a vzdáleně jej regulovat.
Design of a low-cost solution for regulation and control unit for aquariums and terrariums
Keywords: akvárium; terárium; wifi; bluetooth; vzdálený přístup; nízkonákladové řešení; ESP; flutter; firebase; aquarium; terrarium; wifi; bluetooth; remote control; low-cost; ESP; flutter; firebase