Kvalita potravin z pohledu spotřebitele - Ledvinka, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Jak vyplývá z tématu mé práce, cílem bylo za pomoci dotazníkového šetření získat od respondentů informace o tom, jaký pohled mají na kvalitu potravin. Zajímalo mě např., zda při realizaci svých nákupů hledí na výživové složení výrobku, jestli znají pojem značka kvality, jak často potraviny nakupují nebo jestli museli při jejich nákupu řešit nějaký problém. Dále se zmiňuji o bezpečnosti a označování potravin, věnuji také pozornost jednotlivým druhům spotřebitelského chování. Velmi důležitým tématem jsou ceny potravin. V neposlední řadě se zaměřuji na jednotlivé komodity (maso a masné výrobky, vejce, mléko a mléčné výrobky, pekařské výrobky, ovoce a zeleninu).
Foodstuff quality from the customer's point of view
Keywords: potravina; spotřebitel; chování spotřebitele; kvalita potravin; bezpečnost potravin; jakost potravin; kontaminace potravin; značky kvality; a foodstuff; a customer; behaviour of a customer; quality of a foodstuff; security of a foodstuff; nutrition quality; contamination of foodstuffs; quality labels