Porovnání monetárních systému bez úroků a systémů s úroky - Fisenko, Anton (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je zaměřena na porovnání monetárních systému bez úroků a systému s úroky. Práce obsahuje informace o bezúročných měnových systémech, popisuje jejich charakteristiky a druhy. V práci je ukázaná informace o komplementárních měnách, JAK bance a islámském bankovnictví a jsou demonstrované významné historické příklady využití komplementárních měn v tradiční ekonomice. Práce obsahuje srovnání islámského a tradičního bankovnictví. Srovnání je založeno na bázi analýzy existujících empirických výzkumu islámských bank provedených za poslední 10 let.
The comparison of the monetary systems without interest and systems with interest
Keywords: úrok; bezúročná ekonomika; komplementární měna; islámské bankovnictví; banka času; demurrage; interest; interest-free economy; complementary currency; Islamic banking; time bank; demurrage