Porovnání daňového zatížení jednotlivých obchodních společností a příjmů jejich společníků - Šulcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je analýza rozdílů mezi jednotlivými obchodními společnostmi z hlediska účetního i daňového a zhodnocení daňového zatížení příjmů společníků. Práce je rozdělena do dvou základních částí. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé typy obchodních společností a to z hlediska obchodního práva. Následující kapitoly se zabývají výsledkem hospodaření a příjmy společníků v obchodních společnostech. Tyto teoretické poznatky jsou následně využity pro zpracování praktické části diplomové práce, ve které je uveden přesný postup zjišťování daňové povinnosti obchodních společností a disponibilních příjmů jednotlivých společníků.
Comparison of the tax burden of business companies and incomes of their partners
Keywords: Obchodní společnost; výsledek hospodaření; daňové zatížení; Business Company; Economic Result; Tax Burden