Nádorová imunoterapie pankreatického adenokarcinomu založená na synergii agonistů TLR a ligandů stimulujících fagocytózu a její protimetastázový účinek - Lencová, Radka (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá imunoterapeutickou strategií založenou na kombinaci agonistů TLR, ligandů stimulujících fagocytózu a monoklonální protilátce anti-CD40. Cílem této práce bylo posoudit, zda je možné tento imunoterapeutický přípravek zlepšit přidáním nové složky nebo kombinací s jiným terapeutickým přístupem. Použili jsme IL-2 ke stimulaci proliferace klonů cytotoxických T lymfocytů. Snažili jsme se kombinovat přípravek s radioterapií a s chemoterapií - Vinblastin a Akriflavin. Také byly studovány mechanismy vakcíny u knock-out myší.
The cancer imunotherapy of pancreatic adenocarcinoma based on synergy of TLR agonists and ligands stimulating phagocytosis, and its antimetastatic effect
Keywords: imunologie; rakovina; nádorová imunoterapie; IL-2; radioterapie; chemoterapie; immunology; cancer; cancer immunotherapy; IL-2; radiotherapy; chemotherapy