Mediální ohlas reformy francouzského pravopisu - Krychová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na mediální ohlas reformy francouzského pravopisu ve francouzském deníku "Le Monde". Cílem práce, která je rozdělena na tři části, je vysledovat ohlasy reformy a diskuse o ní v deníku "Le Monde". V části teoretické, se zabývám francouzským pravopisem, jeho vývojem a poslední reformou, která se uskutečnila roku 1990. V praktické části se věnuji obsahové analýze článků z deníku Le Monde, ze kterých se snažím vysledovat aktéry a ohlasy na reformu mezi lety 1990, tedy rok reformy, až po rok 2016, kdy bylo tyto změny systematicky aplikovány při výuce na frankofonních školách.
Media coverage of the French spelling reform
Keywords: mediální ohlas; francouzský pravopis; reforma pravopisu; obsahová analýza; media coverage; French spelling; reform of spelling; content analysis