Využití účetního programu AGROSOFT v zemědělském družstvu - Jirsová, Magda (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je vymezení a popsání specifik účtování, oceňování pořizovaných aktiv, vedlejší pořizovací náklady a jejich platba v zemědělské činnosti. Dále pak popsání obecného kalkulačního vzorce a jednotlivé metody kalkulací. Práce pokračuje charakteristikou konkrétního zemědělského družstva a charakteristikou účetního programu AGROSOFT. Obsahuje také hodnocení výhod a nevýhod tohoto programu a návrh možného zlepšení v oblasti zpracování účetnictví a evidence zvířat ve vybrané společnosti. Součástí jsou konkrétní příklady účetních postupů v chovu zvířat a rozsah evidence, v jakém společnost program používá.
The use of accounting software AGROSOFT in cooperative farm
Keywords: účetní program; zemědělské družstvo; evidence zvířat; zemědělství; accounting software; cooperative farm; registration of animals; agriculture