Výuka s pomocí moderních technologií na základní škole z pohledu učitele - Přechová, Romana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výuku s pomocí moderních technologií na ZŠ z pohledu učitele. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy jako pedagogika, výuka, moderní technologie, učitel a stručně popsán rozdíl mezi tradiční a moderní výukou. Následně je velká část věnována popisu jednotlivých moderních technologií, které se při výuce často využívají. Další kapitola se zaobírá slabými místy a nevýhodami moderních technologií. Závěr teoretické části tvoří kapitola, která se zabývá vybranými online technologiemi. Součástí bakalářské práce je rovněž praktická část, jejímž cílem je zjistit, jaký vztah mají učitelé ZŠ k moderním technologiím. Použit je zde kvantitativní výzkum, a to formou dotazníku.
Teaching with the help of modern technologies in primary school from the perspective of the teacher
Keywords: moderní výuka; základní škola; učitelé; moderní technologie; počítače; tablety; projektory; modern teaching; primary school; teachers; modern technologies; computers; tablets; projector