Faktory ovlivňující spokojenost studentů oboru Všeobecná sestra během praktické výuky - Altmanová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce na téma ''Faktory ovlivňující spokojenost studentů oboru Všeobecná sestra během praktické výuky'' je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V praktické části bylo zjištěno, že nejčastějším faktorem ovlivňujícím spokojenost studentů během praktické výuky je vztah studentů se sestrami z klinického pracoviště. Byla potvrzena hypotéza, že studenti, kteří nejsou spokojeni s praktickou výukou, uvažují o změně budoucího povolání všeobecné sestry. Z dotazníkového šetření dále vyplynulo, že studenti III. ročníku jsou méně spokojení s praktickou výukou než studenti II. ročníku. Dále bylo zjištěno, že sestry z klinických pracovišť uvádějí jako nejčastější faktor negativně ovlivňující jejich spolupráci se studenty během praktické výuky nedostatek času.
Factors influencing the nursing degree students´satisfaction and behaviour during the practical training
Keywords: Mentor; Ošetřovatelství; Praktická výuka; Spokojenost studentů; Všeobecná sestra.; Mentor; Nursing; Qualification Training; Satisfaction of Students; General Nurse.