Finanční analýza podniku - Motalík, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví a stability vybraného podniku pomocí metod finanční analýzy. Pro tento výzkum byla zvolena společnost Procter & Gamble Rakona, s. r. o. Jedná se o účetní jednotku zabývající se výroba nebezpečných přípravků a prodej chemických látek a chemických přípravků klasifikovaných jako vysoce toxické a toxické. V teoretické části jsou uvedeny a popsány metody finanční analýzy, její pojmy a zdroje. V praktické části jsou pak tyto metody použity na vybraný podnik. Na základě zjištěných informací jsou výsledky vyhodnoceny a jsou navržena opatření.
The Financial Analysis of the Company
Keywords: finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; ukazatele likvidity; ukazatele zadluženosti; financial analysis; horizontal and vertical analysis; liquidity indicators; indebtedness indicators