Psychosociální problematika pacientů s epilepsiemi - Šišková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce pojednává o epilepsii, která je v dnešní době jedna z nejčastějších neurologických onemocnění. Cílem bylo zjistit, zda jsou lidé s epilepsií omezeni v pracovní oblasti a zmapovat psychosociální problematiku této nemoci. Z práce vyplývá, že epilepsie přináší svému nositeli určité sociální stigma, které má za následek pracovní a psychosociální dopady vyplývající z nedostatečné informovanosti veřejnosti o onemocění. Práce by měla přispět k zamyšlení se nad touto problematikou, k zlepšení informovanosti a k lepšímu pochopení nemoci.
Mental and social problematic of patients with epilepsy
Keywords: antiepileptika; epilepsie; epileptický záchvat; farmakorezistence; pracovní omezení; psychosociální problematika; antiepileptic drugs; epilepsy; an epileptic fit; pharmacoresistant epilepsy; limited work ability; psychosocial problematic