Dědičné choroby u plemene anglický bulteriér - Nezníková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá dědičnými chorobami plemene anglický bulteriér. Popisuje nejčastější onemocnění, která se tohoto plemene týkají jako jsou např. hereditární nefritis nebo primární luxace čoček. U každé choroby je vysvětlen způsob přenosu do dalších generací, klinické příznaky, diagnostika a terapie. V práci naleznete vysvětlené pojmy související s dědičností a plemenitbou. Důležitou součástí bakalářské práce je také průzkum zdraví populace anglického bulteriéra v České republice.
Inherited diseases of English Bull terrier breed
Keywords: genetika; dědičné choroby; anglický bulteriér; genetics; hereditary diseases; English Bull terrier