VÝUKA ANGLIČTINY U PŘEDŠKOLNÍCH DĚTÍ - Spišáková, Mária (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá výukou anglického jazyka u předškolních dětí. První část práce rozebírá vývojové předpoklady, které mají děti v předškolním věku pro učení se cizímu jazyku. Dále srovnává dva různé pohledy vědců, Piageta a Vygotského, na vztah vývoje a učení. Druhá část práce charakterizuje nejznámější metody jazykové výuky předškolních dětí v České republice. Všech pět uváděných jazykových škol používá přímou metodu, která je úspěšným a přirozeným způsobem jazykového vzdělávání dětí do sedmého roku života. Práce vyzdvihuje přednosti jednotlivých metod a představuje konkrétní příklad využití jejich kombinace v praxi.?
Teaching English in Preschool Children
Keywords: předškolní období; jazyková výuka; názorné a intuitivní myšlení; egocentrická řeč; socializovaná řeč; zóna nejbližšího vývoje; bilingvismus; Helen Doron Early English; Total Physical Response Activity; preschool period; language teaching; visual and intuitive thought; egocentric speech; zone of proximal development; bilingualism; Helen Doron Early English; Total Physical Response Activity