Využítí volně dostupného software při zpracování zvuku - Plch, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Má bakalářská práce si klade za úkol představit některé programy na zpracování zvuku. Zejména se jedná o uživatelský rozbor daných programů a představení funkcí a možností práce s nimi. Dále pak text pojednává o technikách práce se zvukem obecně, které jsou rozebrány a přiblíženy běžnému uživately. Nechybí zde samozřejmě představení potřebného hardware k práci se zvukem a také obsahuje prezentaci teorie kmitání, vlnění a vnímání zvuku.
Usage of freeware software for sound processing