Rozvoj vybraného města s využitím metod strategického řízení - Gruzovská, Sandra (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení současné situace vybraného města prostřednictvím metod strategického řízení a navržení optimální strategie jeho dalšího rozvoje.Dílčími cíli bylo zjištění vnitřního stavu města, a to pomocí shrnutí silných a slabých stránek, a zjištění vnějšího stavu, pomocí zachycení možností, ale i hrozeb, které město může očekávat. Dalším cílem bylo odhalení skupin nebo organizací, které na město působí, nebo naopak město má vliv na ně. Cílem také bylo zjištění pohledu samotného vedení města na jejich strategické řízení a pohledu obyvatel města na jeho chod a služby.
Development of the selected city using methods of strategic management
Keywords: strategický plán; strategické řízení; vedení města; strategie; město Strakonice; strategic plan; strategic management; city management; strategy; Strakonice City