Zhodnocení průběhu konkrétních pozemkových úprav v závislosti na socioekonomických faktorech - Soukupová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Pozemkové úpravy představují významný obor, který se zabývá především uspořádáním pozemků, jejich dělením, scelením a zároveň řeší i vlastnické vztahy. Jedná se o složitý proces, který je určitým způsobem ovlivňován socioekonomickými faktory. Tato diplomová práce se zabývá především průběhem vybraných pozemkových úprav a zároveň socioekonomickými faktory, které tento proces přímo ovlivňují.
Land consolidation process assessment in connection depending on the socio-economical factors
Keywords: pozemkové úpravy; socioekonomické faktory; katastrální území; zemědělství; věk; land adjustment; socio-economic factors; cadastral areas; agriculture; age