Tvorba výukových materiálů s multimediální podporou se zaměřením pro výuku jazyků - Liška, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce ?Tvorba výukových materiálů s multimediální podporou se zaměřením pro výuku jazyků? soustředí pozornost na problematiku produkce výukových materiálů za využití dostupného technologického zázemí (softwarů, interaktivní tabule, počítače, projektoru, přenosných paměťových médií atd.) K řešení zadání diplomové práce bylo zapotřebí vyhledat a projít již vytvořené sady výukových materiálů dostupných široké veřejnosti a volně stažitelných z internetu; vytvořit na základě těchto získaných informací, potřeb a materiálů nové výukové sady, které budou v korespondenci s potřebami současného rámcového vzdělávacího programu pro základní školy a také s uplatněním mezipředmětových vztahů. Cílem diplomové práce je také metodika vytvoření digitálního portfolia, které si žáci budou moci nést po celou dobu svého studia na různých typech paměťových médií, a to nejen na 1. stupni základní školy. Očekávaná využitelnost byla ověřena v rámci souvislé praxe či různých jiných praxí, které jsou součástí studia a také díky spolupráci s vyučujícími. Přínosem této diplomové práce by měla být použitelná sada materiálů přiložená na CD s metodikou pro učitele 1. stupně základních škol.
The creation of materials with multimedia support focusing on teaching of languages
Keywords: multimédia; interaktivní tabule; výukové materiály pro výuku jazyků; multimedia; interactive whiteboard; materials for language teaching