Prožitkové učení na téma Voda jako nepostradatelná součást života - Buzická, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na environmentální výukový program v předškolním vzdělávání. Z oblasti životního prostředí se soustředí na problematiku vody. Cílem je rozšíření povědomí o důležitosti vody na naší planetě a pro náš každodenní život. Teoretická část popisuje vznik vody, její vlastnosti, použití a koloběh vody. Dále pojednává o environmentální výchově v předškolním vzdělávání. Praktická část obsahuje jednotýdenní výukový program, který byl vyzkoušen a zrealizován ve třídě předškolních dětí. Nedílnou součástí je záznam průběhu projektu, fotodokumentace, pracovní listy a evaluace každého dne týdenního programu.
Experiential learning on the topic of water as an indispensable part of life
Keywords: voda; koloběh vody; environmentální výchova; výukový program; aktivity v mateřské škole; water; water circulation; environmental education; educational program; kindergarten activities.