Slovní úlohy v matematice v kontextu čtenářské a matematické gramotnosti - Medviďová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem mé práce je ukázat spojitost řešení slovních úloh v matematice v kontextu čtenářské a matematické gramotnosti. Bude sestaveno deset slovních úloh s různým matematickým obsahem, s delším zadáním náročným na čtenářskou gramotnost. U všech úloh bude uvedeno správné řešení. V praktické části práce budou úlohy zadány k řešení vybraným žákům na vybraných školách. Výsledky jejich řešení budou následně vyhodnoceny a zveřejněny.
word problems in math within the context of reading and mathematical literacy
Keywords: slovní úlohy; čtenářská gramotnost; matematická gramotnost; word problems; reading literacy; mathematical literacy