Psychosociální dopad u klientů s poruchou spánku (spánková laboratoř) - Blonská, Evženie (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se věnuje problematice psychosociálního dopadu u nemocných s poruchou spánkuu, kteří navštívily spánkovou laboratoř. Současný vývoj směřuje k tomu, aby diagnostika poruch spánku proběhla v co nejratší době, následně je poskytnutá péče zdravotní, psychická a sociální.
Psychology and social fallout in patient with somnipathist (laboratory)
Keywords: hypnotika; poruchy spánku; spánek; spánková hygiena; spánkova laboratoř; základní potřeby.; hypnotic; sleep diseases; sleep; sleep hygiene; sleep laboratory; essential needs.