Analýza a návrh řešení cyklistické dopravy s využitím nástrojů GIS v okrese Pelhřimov - Knotková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje komplexní analýze stavu cyklodopravy v okrese Pelhřimov, jejíž součástí je mapový přehled cyklotras a cyklostezek na území okresu a kraje Vysočina. Práce se zpočátku zabývá teoretickým rozborem problematiky cykloturistiky a cyklodopravy. Ve druhé části hodnotí region z pohledu fyzicko-geografického a kulturně-historického. Nakonec práce obsahuje několik nově navržených cyklotras, které doplňují stávající síť cyklotras. Součástí práce je vyhodnocení dotazníkového šetření, jehož úkolem bylo zjistit, jak se jednotlivé obecní úřady staví k této problematice a k jejímu rozvoji na území obcí.
Analyze of solution in cycle traffic with using GIS tools in district Pelhrimov.
Keywords: Cyklistická doprava; cykloturistika; okres Pelhřimov; Cycletraffic; cycletouristic; district Pelhrimov