Kynologie jako volnočasová aktivita - Hitha, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem předkládané práce je vytvořit ucelený soubor činností, které lze provozovat se psem ve volném čase. Teoretická část je věnována volnočasovým aktivitám. Tyto činnosti jsou popsány a rozděleny na rekreační a výkonnostní. Dále v práci doporučuji pro koho je jaká činnost vhodná. V praktické části mapuji povědomí veřejnosti o kynologických volnočasových aktivitách. Oslovil jsem i jednotlivé kluby a snažil se získat údaje o počtu a zastoupení mužů, žen a mládeže.
Cynology as leisure activity
Keywords: kynologie; volný čas; sport; cynology; leisure and sport