Systém odměňování pracovníků ve vybrané organizaci - Ben Amer, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce s názvem "Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku" byla analýza systému odměňování pracovníků ve vybrané organizaci, návrhy změn a doporučení na zlepšení řízení této oblasti. Vybranou organizací se stala společnost McDonald's s.r.o., konkrétně její pobočka v Táboře. Hlavním zdrojem pro první část práce, byla analýza odborné literatura, jež byla prostudována a jejíž správnost byla ověřena z více knih. Hlavními zdroji pro shromáždění dat v aplikační části, byly interní materiály společnosti. Pro charakteristiku společnosti sloužily jako hlavní zdroj webové stránky organizace, kde je vše důležité uvedeno. Pro analýzu a vyhodnocení současné situace byl využit otevřený rozhovor s vedoucím provozovny, otevřený rozhovor s manažery a otevřený rozhovor s ostatními zaměstnanci. V aplikační části byl popsán a analyzován systém peněžního i nepeněžního odměňování pracovníků pracujících na pobočce v Táboře. Byla provedena analýza mzdového systému a díky ní vypočítán příklad podílu týdenních mzdových nákladů na týdenních tržbách. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo získání názorů a zjištění spokojenosti zaměstnanců se systémem odměňování společnosti. Nakonec byly uvedeny výsledky všech analýz a návrhy na zlepšení v dané oblasti.
The employees reward systems in the selected company
Keywords: systém odměňování pracovníků; peněžní odměňování; nepeněžní odměňování; motivace; pracovní hodnocení; employee reward systems; financial reward; non-financial reward; motivation; job evaluation